KALP HASTALIKLARI ve HASTALIĞA KARŞI KORUNMA
Kalp hastalıkları çok fazla bir artış gösteriyor. Çevresel faktörler ve yanlış bir beslenme tarzı bu hastalığın toplumda daha sık görülmesini sağlıyor. Kalp sağlığınız için gerekli olan beslenme, yağlardan arınmış vedengeli olmalıdır. İşte, kalp sağlığınız için gerekli besinler :
Sarımsak ; Sarımsak içinde bulunan enzimler damarlarda pıhtılaşmayı
engeller. Böylecekalp hastalıklarının oluşumu engellenmiş olur. Günde
1-2 diş sarımsak yenilmelidir.
Balık ; Damar içinde tıkanmaların olmasını engeller. Balık içinde
bulunan omega-3 yağ asitleri, antioksidandır. Haftada 1-2 kez balık tüketmek kalp sağlığınız için çok
faydalıdır.
Ceviz ve fındık ; Antioksidanlar
arasında en etkili olanlardır. Omega-3 ve E vitamini yoğunluğu fazladır. Her
gün bir avuç fındık ya da ceviz yemek kalp sağlığınız için önemlidir.
Yulaf ve çavdar , B ve E vitamini açısından zengin olduklarından
kalp sağlığı için çok faydalıdırlar. Protein, kalsiyum, çinko ve bakır,
magnezyum açısından zengin olduklarından kalp damarlarının tıkanmasını engellerler.
Yeşil çay ; İçinde antioksidan olan polifenoller olduğundan kalp hastalığını engellerler. Fakat günde 1 fincan içilmesi
önerilir. Papatya, adaçayı, rezene ve ıhlamurda bu konuda faydalıdır.
Çikolata ; Günde 1-2 parça bitter
çikolata yemek, kalp krizi geçirme oranını %30 düşürür. Kolesterol üzerinde
olumlu etki yaratır.
Kırmızı üzüm ; Bilinen en yüksek değerde antioksidan özelliğine
sahiptir. Kalphastalıklarının
oluşmasını ve kanseri engeller.
Yer elması ; Serbest radikalleri
vücuttan atma özelliği vardır. Antioksidandır. Serbest radikallerin kalp
üzerinde ki etkisini yavaşlatır.
Soya ; Protein, B1, demir, çinko, magnezyum içerir. Düzenli günde
20 gr. kadar soya alındığında kalp hastalığı riski ciddi manada düşer.
Kuru erik ; Antioksidan oranı çok
yüksektir. Lifli olduğundan kalp krizi riskini düşürür. Günde 10-15 adet kuru
erik, lif ihtiyacının %30’unu karşılar.
Kalbiniz için
yememeniz gereken gıdalar ;Kuyruk, katı ve margarin yağları,
kaymak, krema, karides, kalamar, kek, yaş pasta, sigara ve alkol, kahve,
kızartılmış besin, sakatatlar, şarküteri ürünleri, tuz, turşu, salamuralar dır.
ZERRİN CE__BENZER KONULAR :
Sağlığımız için Biyoenerji Taşları
Sağlığımız İçin Pratik Bilgiler
İkizlerde Hamilelik Geçiş Süresi
Sağlıkta Acil ve Pratik Bilgiler Gerekli ilk yardım Malzemeleri
Demir Eksikliği İle Ortaya Çıkan Anemi
Bel Ağrısı ve Tedavi Türleri
Deprasyon Nedir?
Kalbinizi koruyun
Tweetle
Bizi Takip Edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder