YARARLI REÇETELER-ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI (A.2)
ARI SOKMASI
Arı; bal ve balmumu yapan fakat, iğnesiyle sokan bir böcektir.
Hassas bünyeli kimseleri soktukları zaman, şok geçirmelerine sebep olabilirler.
Eşek arıları ise; Bal arılarına nazaran daha tehlikelidir.
Arı sokmasında yapılacak ilk iş arının iğnesini, ucu yakılmış bir
iğne, ile çık armaktır.
Sonra, soktuğu yerin alt ve üstten sıkıca boğulur.üzerine soğuk su
dökülür. Ayrıca, aşağıdaki reçetelerden biride uygulanır.
Reçete: 1 Malzeme: Maydanoz.
Uygulanışı: 1demet taze maydanoz, iyice dövülür. ve arı’nın soktuğu yere
sarılır.
Reçete: 2 Malzeme: Sarımsak, Zeytin yağı.
Hazırlanışı: 1 Baş sarımsak iyice dövülür. Üzerine 2 tatlı kaşığı zeytin yağı
konur. iyice karıştırılır.Sonra arının soktuğu yere sarılır.
Reçete:3 Malzeme: Nane:
Uygulanışı: Bir tutam nane ağızda çiğneyip, arının soktuğu yere sürülür.
Reçete:4 Malzeme: Amonyak,Su.
Hazırlanışı: 1 Kahve fincanı amonyak ile 3 kahve fincanı su karıştırılır Bu su
ile, arı’nın soktuğu yer iyice yıkanır.
Reçete:5 Malzeme: Kekik,Su.
Hazırlanışı: 2 Su bardağı suyun içine,1 çorba kaşığı kekik konur. kaynatılır.
Lapa haline gelince, arının soktuğu yere sarılır.
Reçete: 6 Malzeme: Ebegümeci,Su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya; 1 avuç ebegümeci konur. 15 dakika kaynatılır.
Soğuduktan sonra; bu su ile arının soktuğu yer yıkanır. ebegümeci de üzerine
sarılır.
Reçete:7 Malzeme: Sirke, Tuzlu Su,Tentürdiyot.
Uygulanışı: Arının soktuğu yer, sirke ve ya tuzlu su ile yıkanır. üzerine
tentürdiyot sürülür.
KADINLARDA BELİRLİ GÜNLER
Kanama çoktur ve normal
süresinden fazla devam ederse, Sebebi, çeşitlidir. Rahimde ur, rahim
çarpıklığı, yorgunluk, sinir bozukluğu ateşli hastalıklar ve ya evlilik hayatında
uyuşmazlıklardan kaynaklanabilir. Tedaviye geçmeden önce sebebi tesbit etmek
gerekir. Tedavi için aşağıdaki reçetelerden faydalanılır. Ancak Aşağıdaki
reçeteler, aybaşı kanaması olduğu günlerde kullanılmaz.
Reçete:1-Malzemeler:Isırgan otu,Su.
Hazırlanışı:4su bardağı suya;2 tatlı kaşığı ufalanmış ısırgan otu konur.ve
kaynatılır. Sonra süzülür Sabah kahvaltısından sonra 1çay bardağı
içilir.Tatlandırmak için 1 kahve kaşığı süzme bal konulabilir.
Reçete:2_ Malzemeler:Kereviz maydanoz.
Hazırlanışı:Bir kaba 4 su bardağı su konur. Üzerine 2 adet temizlenmiş kereviz
ve 1 demet yıkanmış maydanoz doğranır .15 dakika kaynatılır. Sonra,başka bir
kaba süzülür. Bir gece bekletilir. Aybaşı kanamasının 10 gün kala başlamak
üzere 3gün süreyle her sabah aç karına 1 su bardağı içilir.
Reçete:3_ Malzemeler:Bal Limon.
Hazırlanışı:2 adet limon uzunlamasına kesilir,suyu sıkılır Üzerine 3 kahve
kaşığı süzme bal ilave edilir.içilir. Günde 3 kere uygulana bilir.
Reçete:4 Malzemeler: Pelin kökü,Su.
Hazırlanışı:1 Su bardağı kaynak suyun içine; 1kahve kaşığı dövülmüş, kuru pelin
kökü konur. 10 dakika bekletilir Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür.
Günde 3kere,birer kahve içilir.
Reçete:5 Malzemeler: Bakla tohumu,Mersin tohumu,Kişniş, Sığır dili.
Hazırlanışı:1 kahve kaşığı bakla tohumu 8 kahve kaşığı mersin
tohumu,5 kahve kaşığı kişniş ve 1
tatlı kaşığı sığırdili karıştırılır. havanda iyice dövülür. günde 1 kere,2
kahve kaşığı alınır. ve içine, 2 kahve kaşığı bal konulmuş 1 çay bardağı su ile
içilir.
Reçete6 Malzemeler: Asma yaprağı Bal,Su.
Hazırlanışı: 4su bardağı suya;1 avuç asma yaprağı konur 15 dakika kaynatılır. Sonra,
temiz ve ince tülbentten süzülür günde üç kere, birer çay bardağı içine 1 kahve kaşığı bal ilave edilerek
içilir.
Reçete:7 MalzemelerAt kuyruğu,Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya;2 tatlı kaşığı at kuyruğu konur. 15 dakika
kaynatılır.Sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere birer çay
bardağı içine 1 kahve kaşığı bal konularak içilir.
Reçete:8 Malzemeler:Şamdan çiçeği Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya; 1tutam şamdan çiçeği konur. kaynatılır. Sonra
temiz ve ince bir tülbentten süzülür Günde üç kere birer çay bardağı içilir.
Reçete:9 Malzemeler: Ardıç tohumu,Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya; 2 tatlı kaşığı ardıç tohumu konulur 20 dakika
kaynatılır. Sonra süzülür.günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
Reçete:10 Malzemeler: Servi tohumu,su.
Hazırlanışı:4su bardağı suya 3 kahve kaşığı servi tohumu konulur15 dakika
kaynatılır. sonra süzülür.Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
Reçete: 11 Malzemeler:Tarçın,Su.
Hazırlanışı:1 su bardağı kaynak suya; 2 kahve kaşığı toz tarçın konur10 dakika
beklenir sonra içine,1 kahve kaşığı süzme bal konularak içilir.
Reçete:12 Malzemeler:Semizotu, Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; bir avuç yıkanmış semizotu konur. 15 dakika
kaynatılır. Süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
Reçete: 13_ Malzemeler:Mersin yaprağı Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; bir tutam mersin yaprağı konur.kaynatılır sonra
süzülür. günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
Reçete:14_ Malzemeler:Böğürtlen,Su.
Hazırlanışı4 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı böğürtlen konur. 15 dakika
kaynatılır. sonra süzülür günde 3 kere birer çay bardağı içilir.
Reçete: 15 Malzemeler: Karadut
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı suya 1avuçtan biraz az karadut konur.
kaynatılır. sonra süzülür. günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 16 Malzemeler: Çoban kesesi Su.
Malzemeler:Küçük bir demlik suya 2 tutam çoban kesesi konur kaynatılır sonra
süzülür.
günde 3kere birer kahve fincanı
içilir.
AŞIRI CİNSELLİK
Bekarlarda Mastürbasyon; yapmaya, yani cinsel organları, kendi kendine; uyararak tatmin etmeye sebep olabilir. Kendini tatmin etmenin, aşırı derecede olmadığı taktirde,sağlık için zararı yoktur. Ancak,mastürbasyondan sonra suçluluk duygusu hissedilirse, ruhi çöküntüye sebep olur.
Bekarlarda Mastürbasyon; yapmaya, yani cinsel organları, kendi kendine; uyararak tatmin etmeye sebep olabilir. Kendini tatmin etmenin, aşırı derecede olmadığı taktirde,sağlık için zararı yoktur. Ancak,mastürbasyondan sonra suçluluk duygusu hissedilirse, ruhi çöküntüye sebep olur.
Cinsel
isteği kesmek için başvurulacak en etkili yol; spor yapmak veya istek
duyulduğunda başka bir işle meşgul olmaya çalışmaktır.
Ayrıca,
cinsel organın;kol ve bacakların soğuk su ile yıkanması da çok faydalıdır.Ayrıca
cinsel organın kol ve bacakların soğuk su ile yıkanması da faydalıdır .
Ayrıca
aşağıdaki reçetelerde kullanabilir.
Reçete:1
Malzeme:Nane,oğulotu,Su.
Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya; 1 kahve
kaşığı nane ve 1kahve kaşığı oğulotu konulur.5 dakika bekledikten sonra süzülüp
içilir.
Reçete: 2
Malzemeler:Yaban
eriği , Sirke.
Hazırlanışı:1 litre 4 su bardağı üzüm
sirkesine; 1 avuç yaban eriği konur.
Serin bir
yerde 14 gün beklettikten sonra süzülür. İhtiyaç hissedildiği zaman, 1 çay
bardağı içilir.
Ayrıca; günde 3 tane
greyfurt veya marul yemekte faydalıdır.
Vücut sıcaklığının yükselmesine Ateş denir. Vücud sıcaklığı bedenin
her yerinde aynı değildir. Mesela, termometre ağza konulduğunda görülen ısı,
koltuk altına konulduğunda görülen ısı, koltuk altına konulduğunda gösterdiği ısıdan
0,5 c daha düşüktür.Isı makattan alındığı zaman ise 0,5 c daha yüksek olduğu
görülür.Diğer taraftan vücut ısısı gün boyunca,da 0,5 c oynar. Sabahın erken
saatlerinde ısı düşük, akşam saatlerinde yüksektir.
Vücut Isısı: 36,2 c – 37,8 c-arasında ise, normaldir.
37,8 c_ısı
hafif ateş olduğuna işarettir.
38,9 c
Isı, orta derecede ateş olduğuna işarettir.
40, c ısı,
yüksek ateş olduğuna işarettir.
40,6 c ısı
ateşin tehlikeli hal aldığına işarettir.
Ateşle birlikte; üşütme, baş ağrısı, bunalma, huzursuzluk, Vücut
kırgınlığı İştahsızlık, kabızlık, sayıklama, havale, veya koyu renkli idrar
çıkarma da görülebilir.
Ateş’in sebebi; genellikle Soğuk algınlığı, Grip,Bademcik,
iltihabı, Boğaz ağrısı,Bronşit, Sinüzit, Kulak iltihabı, Bağırsak
iltihabı, ve ya Böbrek hastalıklarından
biri olabilir. Bu nedenle,tedaviden önce sebebi tesbit etmek gerekir. Genel
tedavide, aşağıdaki terkiplerden her
hangi biri kullanabilir.
Ayrıca sıkı bir perhiz de uygulanılır.
Reçete: 1 – Malzemeler: Papatya, Arpa,Su.
Hazırlanışı: Küçük bir demliğe, 1 tutam papatya ve 2 tatlı kaşığı arpa konur.
20 dakika
kaynatılır.Sonra temiz ve ince tülbentten süzülür.
Günde 3
kere, birer çay bardağı az şekerle içilir.
Reçete: 2_ Malzemeler: Akasya,çiçeği,dalı, Su.
Hazırlanışı: 1tane akasya
çiçeği, dalı yaprakları ile birlikte orta boyda bir tencereye konur. üzerine su
ilave edilir. 15 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra, bu su ile hastanın başı
yıkanır. Sonra bir havlu ile iyice sarılır. Üşümemesi sağlanır.
Reçete: 3- Malzemeler:Sirke, Kına.
Hazırlanışı: Bir kaba; 1 su bardağı sirke konur.Üzerine 2 çay bardağı kına
ilave edilip, hamur haline gelinceye kadar karıştırılır.Bu terkipten hastanın her iki ayağının altına
iyice sürülür ve sarılır. Kurudukça değiştirilir.
Reçete: 4_ Malzemeler:Limon, Tuz.
Hazırlanışı: 1tane sulu limonun tepesinden kesilir. Üzerine 2 kahve kaşığı
yemek tuzu konur.Sonra, ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra, suyu sıkılır. Bu su
ile, hastanın vücudu, iyice ovulur. Üşütmemeye dikkat edilir.
Reçete: 5 – Malzemeler: Sarımsak, Yoğurt.
Hazırlanışı: 250 gram yoğurt
içine,havanda iyice dövülmüş bir baş sarımsak karıştırılır. Sonra, hastanın
vücuduna iyice sürülür Kuruduktan sonra ılık su ile ıslatılmış bir bezle
silinir.üşütmemeye dikkat edilir.
Reçete: 6- Malzemeler: Yoğurt,Su.
Hazırlanışı: Hastanın göğsüne ve sırtına yoğurt sürülür. Kuruduktan sonra ılık
su ile ıslatılmış bir bezle silinir. Ayrıca ayran içilir.
Reçete: 7_ Malzemeler: Sirke,Limon.
Hazırlanışı: Hastanın başına, sirkede
ıslatılmış bez konur.
Kurudukça
değiştirilir. Ayrıca; sırt, omuz, karın ve göğüs bölgesi.
Sirke ile
iyice ovulur. Sıkıca giydirilir. sonra, boyun, el, kol ayaklarını da limon suyu
sürülüpiyice
ovulur, istirahat etmesi sağlanır. Terledikçe üşütmeden çamışırlarını
değiştirmek gerekir.
Reçete: 8_ Malzemeler: Demirhindi, Su.
Hazırlanışı:Küçük bir demliğe; 25 gram demirhindi
konur.üzerine su ilave edilir. Kaynatılır. Günde 3 kere birer çay bardağı
içilir.
Reçete: 9_ Malzemeler: Aslanpençesi.Su
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 50 gram aslanpençesi
konur. 15 dakika kaynatılır. Saatte bir birer çorba kaşığı yudum,yudum içilir.
Reçete: 10_Malzemeler:Pelinyaprağı,Su
Hazırlanışı:4 su bardağı suya;1 kahve kaşığı 5 gram ufalanmış pelin yaprağı konur
kaynatılır.günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 11_ Malzemeler: Kuru erik,Su.
Hazırlanışı:Yarım kilo gram kuru erik ile hoşaf yapılır. Gün boyunca kaşık,
kaşık içilir.
Reçete: 12- Malzemeler:Kantoron,Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 20 gram kantaron kökü
konur. 15 dakika kaynatılır.
Gün
boyunca, çorba, kaşığı ile istenildiği kadar içilir.
Reçete: 13- Malzemeler:Lavanta çiçeği, Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya, bir avuç lavanta çiçeği konur.Su,yarıya ininceye
kadar kaynatılır. Ilıdıktan sonra bu su ile hastanın vücudu iyice ovulur. Sıkı,
Sıkı giydirilir. İstirahat etmesi sağlanır.
Reçete: 14_ Malzemeler: Karanfil çiçeği su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya;4 tutam karanfil çiçeği konur 15 dakika
kaynatılır.ince ve temiz bir tülbentten süzülür. günde 3 kere birer kahve
fincanı içilir.
Reçete: 15- Malzemeler:Pamuk tohumu. Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya 3 kahve kaşığı pamuk tohumu konur.
15 dakika
kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür.
Günde 3
kere,birer çorba kaşığı içilir.
Reçete: 16- Malzemeler:Menekşe çiçeği,ve yaprakları, Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya 2 tutam menekşe, çiçeği ve yaprakları konur.
15 dakika
kaynatılır. süzülür günde 3 Kere birer çay bardağı içilir.
Reçete: 17_Malzemeler:Kiraz ağacı kabuğu,su.
Hazırlanışı: 4 Su bardağı suya 4 tatlı kaşığı ufalanmış kiraz ağacı kabuğu konur.
15 dakika
kaynattıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. günde 3 kere
birer çay bardağı.içilir.
Reçete: 18- Malzemeler:Turunç kabuğu Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı 4 tatlı kaşığı dövülmüş turunç kabuğu konur. 15
dakika. kaynatılır.
Sonra temiz
ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 19_ Malzemeler:Okaliptüs yaprağı Su.
Hazırlanışı: 4 su bardağı suya,bir avuç okaliptüs yaprağı konur. 15 dakika
kaynatılır.
Sonra
süzülür ikişer saat ara ile birer çorba kaşığı içilir.
Reçete: 20_ Malzemeler:Bal,Limon.
Hazırlanışı:Bir su bardağı limon suyuna, 1 çorba kaşığı süzülmüş bal konur.
İyice
karıştırılır. Bir kere de içilir.
Reçete: 21- Malzemeler: Ahududu çiçeği Su.
Hazırlanışı:4 su bardağı suya; 2 tutam ahududu çiçeği konur. Kaynatılır.
Ilıdıktan sonra, bu su ile hastanın vücudu iyice ovulur. Terletilir Üşütmemeye dikkat
edilir.
Reçete:22_ Malzemeler: Maydanoz, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; 3 tutam maydanoz konur 15 dakika kaynatıldıktan
sonra
Süzülür.
Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.
AYAK AĞRILARI
AYAK AĞRILARI
Çoğunlukla
yorgunluk, bağ yerlerinin burkulması, fazla kilo almak ve ya bazı
hastalıklardan kaynaklanır.Önemli bir hastalıktan kaynaklanmayan ağrılarda,
yapılacak masaj ve dinlenme çok faydalı olur. Ayrıca aşağıdaki reçeteleri
uygulamak, şikayetlerin en kısa zamanda geçmesine yardımcı olur.
Reçete: 1- Malzemeler: Zeytin yağı,Amonyak,isporto,kafürü, gaz yağı
Hazırlanışı: Şişeye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kahve fincanı
amonyak, 2 kahve fincanı ispirto, 4 çorba kaşığı toz haline getirilmiş kafürü
ve 1kahve fincanı gazyağı konur. iyice çalkalanır bu karışımla ağrıyan yerler
ovulur. üşümemek için, yünlü bir bez parçası ile sarılır ilacı her kullanışta
iyice çalkalamak gerekir.
Reçete: 2- Masaj Ağrıyan yerler,iyice ovulur.Ayak ikinci parmağının üçüncü parmakla birleştiği noktanın iyice ovulması da çok faydalıdır.
Reçete: 3_ Malzemeler: Papatya çiçeği,Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Bir kaba; 2 kahve fincanı zeytinyağı konur. Üzerine 2 tatlı kaşığı
ufalanmış papatya çiçeği ilave edilir.
3gün bekletilir. Kullanılmadan önce iyice çalkalanır. Bu karışımla
ağrıyan yerler iyice ovulur. Sonra yünlü bir bezle sarılır. Üşütmemeye dikkat
edilir.
Reçete: 4_Malzemeler: Siyah turp,Su.
Hazırlanışı: Yarım kilogram siyah turp,önce soğuk su ile yıkanır. Sonra kabuklarıyla
beraber rendelenir Üzerine 3 kahve fincanı soğuk su ilave edilip;hafif ateşte
lapa haline gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan lapadan bir avuç alınır,
ağrıyan yere konur. ve üzeri sarılır. Bir gece bekledikten sonra, ılık suyla
yıkanır.
Reçete: 5_Malzemeler:Limon.
Hazırlanışı: Bir kaba 5 adet limonun suyu sıkılır Bu su ile ağrıyan yerler iyice
ovulur.
Reçete: 6 Malzemeler:Kekik Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya, 8 çorba kaşığı kekik konup, kaynatılır.Sonra ince ve
temiz bir tülbentten süzülür ağrıyan yere sürülür.
Reçete: 7_ Malzeme: Lahana,su.
Hazırlanışı:Bir lahana yaprak soyulur. Orta büyüklükte bir tencereye konur.
Üzerine çıkacak kadar su ilave edilip, kaynatılır. Sıcak yapraklar ağrıyan yere
sarılır Soğuyan, sıcağı ile değiştirilir.
Reçete: 8_ Malzemeler: Ardıç tohumu, Su.
Hazırlanışı: 3 Su bardağı suya, 1 fincan ardıç tohumu konur.20 dakika
kaynatıldıktan sonra, süzülür. Ağrıyan yerler, Ağrıyan yerler, bu su ile
ovulur.
Reçete: 9_ Malzemeler:Söğüt yaprağı Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya; 2 avuç
söğüt yaprağı konur. Kaynatılır. Sonra kaynamış yapraklar. ağrıyan yere sarılır
Üşütmemeye dikkat edilir.
Reçete: 10_ Malzemeler: Kaynanadili.
Hazırlanışı: 2 Avuç kaynanadili yaprağı bir kaba konur. Tahta kaşığın tersi ile
iyice ezilip, yakı haline getirilir.Sonra ağrıyan yere sürülüp, yünlü bir bez
parçası ile sarılır. Üşütmemeye dikkat edilir.
AYAK BURKULMASI
Yürürken,
koşarken ve ya atlarken,ayak kaslarının beklenmedik bir durumla karşılaşması
sonucu görülür.Burkulmadan hemen sonra ağrı şişme ve morarma olabilir. Bu gibi
durumlarda telaşlanmaya gerek yoktur.
Aşağıdaki
reçeteler uygulanabilir.
Reçete:1_Masaj: Burkulan yer,alkol,İspirto,ve ya
limon suyu ile ıslatılır.Sonra sıkı olmayacak şekilde sarılır.
Reçete: 2-
Malzeme: sargı.
uygulanışı:Diz kapağından, ayak parmaklarına
doğru sargı bezi dolanır. Ancak bu işlemi ayak şişmeden önce uygulamak gerekir.
Reçete:3-
Malzeme: Sedefotu,Su.
Hazırlanışı:4 Su bardağı suya;1 avuç sedef otu
konur. 20 dakika kaynatılır. Burkulan ayak, bu suyun içinde 10 dakika tutulur.
sonra kurulanır. ve bir süre istirahat edilir.
Ayakların
normalden fazla terlemesi, genellikle ter bezlerinin aşırı derecede
çalışmasından kaynaklanır. Diğer taraftan; kalın çorap giymek ateşli bir
hastalık ve ya normal vücut sıcaklığının düşmesi de ayak terlemesine sebep
olabilir. Bu gibi durumlarda, aşağıdaki reçetelerden her hangi biri
uygulanabilir.
Reçete:1_ MalzemelerMeşe kabuğu,Su,Talk pudrası.
Hazırlanışı:Çoraplar,her gün değiştirilir.
ayaklar, her sabah talk pudrası ile pudralanır. Akşamları da,aşağıdaki şekilde
hazırlanan suda banyo yapılır.
4 Su
bardağı suya; 1 avuç ufalanmış meşe kabuğu konur. 20 dakika kaynatılır. Ayaklar
bu suda
15 dakika tutulur. Çoraplar da, bu suda yıkanır.
Reçete: 2 Ada çayı,Su.
Hazırlanışı: Büyükçe bir tencereye su
doldurulur Üzerine 1 avuç ada çayı ilave edilip,kaynatılır. ılıdıktan sonra bu
su ile ayak banyosu yapılır.
Reçete: 3_ Malzeme: Çitlembik yaprağı
Hazırlanışı:Bir avuç çitlembik yaprağı
ufalanır. Ayak tabanlarına ovularak sürülür sonra ılık suyla yıkanır.
Reçete: 4-
Tentürdiyot,saf akol.
Hazırlanışı: 1 çay bardağı saf alkole 5 damla
tentürdiyot, konur. karıştırılır.bu su ile, ayak altları ovunur.
Reçete:5
Malzeme: Limon.
Hazırlanışı:2 adet limon sıkılır Suyu ile ayak
altları ovulur.
Reçete: 6
Malzemeler: Talk
pudrası Permanganat.
Hazırlanışı:4 çorba kaşığı talk pudrasına, 2 gram 1 bıçak ucu permanganat konur.
iyice karıştırıldıktan sonra, sabah akşam ayak altlarına sürülür.
Ayrıca:Ayakları önce sıcak, sonra soğuk
suya batırıp,çıkarmak da faydalıdır.
BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları
Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3
Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.
BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.
Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında.
Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.
Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.
Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.
BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları
Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3
Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.
BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.
Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında.
Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.
Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.
Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.
Tweetle
Bizi Takip Edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder