YARARLI REÇETELER-ALTERNATİF TIP UYGULAMALARI (A.1)
ABSE
İçi cerahat dolu şişliklere verilen isimdir.Vücudun her tarafında
ortaya çıkabilir.Sebebi Vücuda giren mikroplardır.
Bazen dayanılmaz derecede ağrı yapan abselerden kurtulmanın çaresi vakit geçirmeden aşağıdaki ilaçlardan
birini hemen hazırlayıp, absenin üzerine koymaktır.
Reçete 1
Malzeme : Soğan,Tuzsuz tereyağı, pudra şekeri
Malzeme : Soğan,Tuzsuz tereyağı, pudra şekeri
Hazırlanışı: Bir adet soğan, soymadan külde pişirilir.Sonra ortasından kesilip
iki parçaya ayrılır.üzerine, bir çorba kaşığı tuz tereyağı ile bir tatlı kaşığı
pudra şekeri konur.Sonra absenin bulunduğu yeri kurcalamadan üstüne kapatılır.Sıkmadan
temiz bir tülbentle veya sargı bezi ile sarılır. 12 saat beklenir.Bir süre
içinde, abse olgunlaşıp içindeki cerahat akmaya başlamadıysa; aynı terkip bir
kere daha uygulanır.
Abse patlayıp, içindeki cerahat akmaya başladıktan sonra,temizliğe
aşırı dikkat göstermek gerekir. Bunun için;cerahat, oksijenli su ile
temizlenir.
Temizleme işlemini yaparken, pamuk yerine gazlı bez kullanılır.
Reçete: 2
Malzeme : Lahana.
Malzeme : Lahana.
Hazırlanışı: Soğuk su ile yıkanan bir lahana yaprağı, absenin üzerine dolanır.
Yarım saate bir, yenisi ile değiştirilir.
Reçete:3
Malzeme : Taze İncir
Malzeme : Taze İncir
Hazırlanışı: Bir adet taze incir, ortasından kesilerek olmamış absenin üzerine
konur. temiz bir tülbentle, fazla sıkmadan sarılır. Abse içindeki cerahat
boşalıncaya kadar, bu işleme her gün devam edilir.
Reçete: 4
Malzeme : Marul, Zeytinyağı.
Malzeme : Marul, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Tavanın içine; 2 kahve fincanı zeytinyağı ve bir tek marul yaprağı
konur. Hafif ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra absenin üzerine temiz bir
tülbentle sarılır. Bu işleme, abse olgunlaşıncaya kadar yapılır.
Reçete: 5
Malzeme : Patlıcan yaprağı, Zeytinyağı.
Malzeme : Patlıcan yaprağı, Zeytinyağı.
Hazırlanışı: 1 Adet patlıcan yaprağı, içine 2 kahve fincanı zeytinyağı konulmuş
tavada pişirilir. Ilıdıktan sonra absenin üzerine temiz bir tülbentle
sarılır.Bu işleme, abse olgunlaşıncaya kadar devam edilir.
Abseyi, toplu iğne ve benzeri şeylerle deşmeyin. Olgunlaşmasını ve
cerrah fazla müdahaleye lüzum kalmadan boşalmasını bekleyin. Akan cerrah atı
mutlaka oksijenli su ve gazlı bezle temizleyin. Sargı bezi ile sarın.
AĞIZ TATSIZLIĞI
Çeşitli sebeplerden kaynaklanır.
Özellikle:
Çeşitli sebeplerden kaynaklanır.
Özellikle:
A_ Hazımsızlık, kokulu ve acılı yiyecekler.
B_ Alkol ve kullandığınız bazı ilaçlar.
C_ Fazla tütün ve bazı Akciğer hastalıkları.
D_ Ağız yaraları, burun hastalıkları
E_ Uzun süreli perhizler.
F_ Nezle,paslı dil ve ateşli hastalıklar, arasında ağız tatsızlığı
ortaya çıkar.
Tedavi için esas sebebi bulmak gerekir.Aşağıdaki reçeteler ağız
tatsızlığını gidermek için kullanılır.
Reçete 1
Malzeme : Saz
Malzeme : Saz
Uygulanışı: Yemeklerden 15 dakika önce, hasır yapmakta kullanılan Saz’dan bir
parça alınır.İyice çiğnenir. Tükürülür.3 4 gün devam edilir.
Reçete 2
Malzeme : Badem,Bal
Malzeme : Badem,Bal
Hazırlanışı: 1 Çorba kaşığı dövülmüş badem ile 1tatlı kaşığı süzme bal
karıştırılır.Yemeklerden 15 dakika önce birer kahve kaşığı yenir.
Reçete 3
Malzeme : Yabani Hindi bağ Bal.
Malzeme : Yabani Hindi bağ Bal.
Hazırlanışı: Demliğe su doldurulur, Üzerine 1Tutam yabani hindi bağ konur.10
Dakika kaynatılır. Sonra süzülür.Üzerine 2 çorba kaşığı süzme bal konur.
Sabah,öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay bardağı içilir.
Reçete:4
Malzeme : Hatmi,Su.
Malzeme : Hatmi,Su.
Hazırlanışı: Bir demliğe su doldurulur,üzerine bir tutam hatmi konur.
Kaynatılır. Temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah, öğle ve
akşam
yemeklerinden önce; bir çay bardağı alınıp, gargara yapılır.
Reçete: 5
Malzeme : Papatya, Su.
Malzeme : Papatya, Su.
Hazırlanışı: 5 bardak suya; 3 tutam kuru papatya konur.
Süzülür. Günde üç kere, birer çay bardağı alınır.İçine 2 kahve
kaşığı bal konup gargara yapılır.
AĞIZ YARALARI
Basit Derin ve ya sert kenarlı yaralar olmak üzere iki grupta
toplanabilir. Çoğunlukla, üşütme ve ya hazımsızlıktan kaynaklanırlar. Yaraların
etrafı, kırmızı bir çizgi ile çevrilidir.Başlangıçta, içi su dolu kabarcıklar halindedirler.Sonradan
patlayarak etrafa yayılır.ve sancılı ağrılara sebep olurlar.
Çocuklarda; Kızamık ve çiçek hastalıkları sırasında da aynı yaralar
meydana gelebilir.Tedavi için aşağıdaki reçeteler kullanılır.
Reçete:1
Malzeme : Havuç yaprağı, Su.
Malzeme : Havuç yaprağı, Su.
Hazırlanışı: Küçük bir tencereye su doldurulur. Üzerine bir havuç yaprağı
konur. 15 dakika kaynatılır.İnce ve temiz bir tülbentten süzülüp günde 3
kere gargara yapılır.
Reçete: 2
Malzeme : Şap,Bal.
Malzeme : Şap,Bal.
Hazırlanışı:2 kahve kaşığı dövülmüş şap ile 1 tatlı kaşığı süzme bal
karıştırılır.ve yaraların üzerine sürülür, 10 dakika sonra silinir.
Reçete: 3
Malzeme : Mazı,Şap.
Malzeme : Mazı,Şap.
Hazırlanışı: 2 çorba kaşığı dövülmüş şap ile 4 çorba kaşığı miktarı mazı
karıştırılır.
dövülür.ve yaraların üzerine sürülür. 10 dakika sonra silinir.
Reçete:4
Malzeme : Kızılcık, Su.
Malzeme : Kızılcık, Su.
Hazırlanışı: 3 Su bardağı suyun içine 250 gram çekirdekleri çıkarılmış kızılcık konur.
Kaynatılır. Başka bir kaba süzülür. Günde 3 kez gargara yapılır.
Reçete: 5
Malzeme :Bal, Anason, Kuru üzüm.
Malzeme :Bal, Anason, Kuru üzüm.
Hazırlanışı: 100 gram süzme balın
içine 2 tatlı kaşığı anason ve 4 tatlı kaşığı kuru üzüm konur. İyice ezilir. ve
merhem haline gelinceye kadar karıştırılır.
Gargara yapılır.
Reçete: 6
Malzeme : Şap, Su.
Malzeme : Şap, Su.
Hazırlanışı:1Su bardağı suyun içine 1 kahve kaşığı dövülmüş şap konur. Erinceye
kadar karıştırılır. gargara yapılır.
Reçete :7
Malzeme :Soğan,
Malzeme :Soğan,
Uygulanışı: Her gün 1 adet orta büyüklükte çiğ soğan yenir.
Reçete: 8
Malzeme :Patlıcan, kökü.
Malzeme :Patlıcan, kökü.
Hazırlanışı:1 Adet patlıcan kökü yıkadıktan sonra iyice dövülür. ve ağız
dışındaki yaralara sürülür.
Reçete: 9
Malzeme : Paça çorbası, Kaymak, Yumurta.
Malzeme : Paça çorbası, Kaymak, Yumurta.
Hazırlanışı: önce paça çorbası içilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı kaymak yenir.
Sonra da rafadan yumurta içilir.
Reçete: 10
Malzeme : Hatmi,Su.
Malzeme : Hatmi,Su.
Hazırlanışı:Demliğe; 3 tatlı kaşığı hatmi ve doluncaya kadar su konur.
Kaynatılır.
Sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. günde 3 kere gargara
yapılır.
Reçete:11
Malzeme : Böğürtlen, Yaprağı, Su.
Malzeme : Böğürtlen, Yaprağı, Su.
Hazırlanışı: 5 Su bardağı suyun içine; 2 avuç böğürtlen yaprağı konur.
15 dakika kaynatılır. İnce ve temiz bir tülbentten süzülür.
Günde üç kere gargara yapılır.
Reçete: 12
Malzeme : Nar çiçeği su.
Malzeme : Nar çiçeği su.
Hazırlanışı:5 Bardak suyun içine 2 avuç nar çiçeği konur. 2o dakika kaynatılır.
Sonra, ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Yaralar geçinceye
kadar. günde 3 kere gargara yapılır.
Reçete:13
Malzeme : Yılan üzümü, Gülsuyu, Gül sirkesi, Kükürt,
Malzeme : Yılan üzümü, Gülsuyu, Gül sirkesi, Kükürt,
Hazırlanışı: 1 Kahve kaşığı miktarı 3 çorba,kaşığı gül suyu 7 çorba kaşığı gül
sirkesi ve 7 çorba kaşığı dövülmüş kükürt
kaba konulur. 6 bardak su ilave edilip, kaynatılır.Sonra,ince temiz
tülbentten süzülür.Bu suya pamuk
batırılıp, yaralara sürülür.
Reçete: 14
Malzeme : Mercimek,Dut,Hünnap,Su.
Malzeme : Mercimek,Dut,Hünnap,Su.
Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek, çorba kaşığı hünnap ile
karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır.Süzülür.
Sonra,kahve fincanı dut şurubu ilave edilir.gargara yapılır. Ayrıca
bol,bol
kavun yenir.
ALLERJİ
Vücudun, bazı madde ve ya hava şartlarından etkilenmesi yahut
psikolojik etkenler sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Önce, alerjiye sebep olan etkenleri bulmak gerekir Alerjinin
belirtileri de; şahısa göre değişir.Kiminde kaşıntı, kurdeşen,kiminde de astım
görülür.
Hasta,eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o
maddenin uzaklaştırılması ile mesele kendiliğinden çözümlenmiş olur. Aksi
halde,aşağıdaki reçetelerden uygulanır.
Reçete:1
Malzeme : Siyah turp.
Malzeme : Siyah turp.
Hazırlanışı:Büyükçe siyah bir turp,iyice yıkanır.Sonra kabukları
soyulup,rendelenir. ve sıkılır.İnce ve temiz tülbentten süzülerek içilir
Alerjik belirtiler kayboluncaya kadar,her gün devam edilir.
Reçete: 2
Malzeme : Şahtere Su.
Malzeme : Şahtere Su.
Hazırlanışı: 3 Çorba kaşığı şahtere; su dolu bir çaydanlığa konulup 15 dakika kaynatılır.ince
temiz tülbentten süzülür.sabah, öğlen,akşam,yemeklerinden sonra,bir çay bardağı
içilir.
Reçete: 3
Malzeme : Acı yonca, Ravend.
Malzeme : Acı yonca, Ravend.
Hazırlanışı:İki kahve kaşığı acı yonca ve 2 kahve kaşığı ravend,orta büyüklükte
çaydanlıkta kaynatılır. Sabah,öğle, ve akşam yemeklerinden sonra birer çay bardağı içilir.
Reçete: 4
Malzeme : Su Teresi Su.
Malzeme : Su Teresi Su.
Hazırlanışı: Orta boyda bir çaydanlığa bir avuç su teresi konur.ve 15 dakika
kaynatılır.Sabah,öğle, Akşam yemeklerinden sonra, birer çay bardağı içilir.
Reçete: 5
Masaj :
İki ayrı masaj tavsiye edilir.
Masaj :
İki ayrı masaj tavsiye edilir.
1- Bir sandalyeye oturulur. Diz kapaklarının arkasındaki kat yerinin
tam ortası iyi ce ovulur. Her gün birkaç kez tekrarlanır.
2- Hasta,bir sandalyeye belden yukarısı çıplak olduğu halde oturtulur.
Başı eğmesi söylenir Bu durumda ense kökünde bir kemik çıkıntısı belirir. Bu
çıkıntıdan aşağıya doğru 3 çıkıntı sayılır. Bu noktadan itibaren 1 parmak sol
ve 1 parmak sağındaki nokta iyice ovulur.
ANNE SÜTÜ ARTIRMA
Anne sütünü artırmak için bol sulu gıdalar yemek, üzüntülerden
sıyrılıp bir süre dinlenmek ve aşağıdaki reçeteleri kullanmak faydalıdır.
Reçete: 1
Malzeme : Çakal eriği,Su.
Malzeme : Çakal eriği,Su.
Hazırlanışı:4 bardak suya 30 gram çakal eriği meyvesi konur. 10 dakika
kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 2
Malzeme :Dişbudak yaprağı, Su.
Malzeme :Dişbudak yaprağı, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya; 5
tutam 60 gram ufalanmış diş
budak yaprağı konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Sabah, akşam birer kahve
fincanı içilir.
Reçete: 3
Malzeme :Funda,Su.
Malzeme :Funda,Su.
Hazırlanışı:4 Bardak suya 4 çorba kaşığı 50 gram ufalanmış funda çiçeği konur.
Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 4
Malzeme : Havuç tohumu, Su.
Malzeme : Havuç tohumu, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya; 1 tatlı kaşığı havuç tohumu konur kaynatıldıktan
sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve içilir.
Reçete: 5
Malzeme : Mürver çiçeği Su.
Malzeme : Mürver çiçeği Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak kaynak suya 1 çorba kaşığı 10 gram ufalanmış mürver çiçeği konur. 15 dakika
bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 6
Malzeme :Raziyane su.
Malzeme :Raziyane su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya 1 tatlı kaşığı 10 gram raziyane tohumu. ve ya kökü konur.
Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.
Reçete: 7
Malzeme : Sütotu, su.
Malzeme : Sütotu, su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 10 gram sütotu kökü
konur. Haşlandıktan sonra süzülür. 2 saat arayla birer çorba kaşığı içilir.
Reçete: 8
Malzeme : Anason, Su.
Malzeme : Anason, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak kaynar suya 1çorba kaşığı 10 gram anason konur. Yarım saat sonra
bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden önce, birer çay bardağı içilir.
Reçete: 9
Malzeme : Turp tohumu su.
Malzeme : Turp tohumu su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 1 tatlı kaşığı turp tohumu konur. kaynatıldıktan
sonra süzülür.Yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.
Reçete 10
Malzeme : Isırgan otu Şeker, Su.
Malzeme : Isırgan otu Şeker, Su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya; 3 tutam ısırgan otu konur. 10 dakika kaynatıldıktan
sonra süzülür. suyuna 1 çay bardağı toz şeker konup eritilir günde iki kere
birer kahve fincanı içilir.
Reçete: 11
Malzeme : Şerbetçiotu su.
Malzeme : Şerbetçiotu su.
Hazırlanışı: 4 Bardak suya 2 tutam şerbetçi otu konur. kaynatıldıktan sonra
süzülür. yemeklerden önce birer tatlı kaşığı içilir.
Reçete: 12
Malzeme : Labada tohumu su.
Malzeme : Labada tohumu su.
Hazırlanışı: 4 su bardağı suya, 1tatlı kaşığı labada tohumu konur. 5 dakika
kaynatıldıktan sonra süzülür, günde 3 kere ikişer çorba
kaşığı içilir.
Reçete: 13
Malzeme : Kırmızı mercimek, Mısır unu, Yulaf unu, Kimyon, Tuz, Su.
Malzeme : Kırmızı mercimek, Mısır unu, Yulaf unu, Kimyon, Tuz, Su.
Hazırlanışı: 8 Bardak suya; 1 çay bardağı dolusu, kırmızı mercimek, 2 çorba
kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı yulaf unu ve 2 kahve
kaşığı sofra tuzu konur. çorba yapılır. üzerine kimyon serpildikten sonra
içilir.
BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları
Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3
Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.
BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.
Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında.
Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.
Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.
Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.
BENZER KONULAR :
Şifalı Bitkiler Bölüm.1 A-B
Şifalı Bitkiler Bölüm.2 C-Ç-D
Şifalı Bitkiler Bölüm.3 E-F-G-H
Şifalı Bitkiler Bölüm.4 I-K-L
Şifalı Bitkiler Bölüm.5 M-N-O-Ö-P-R-S-Ş
Şifalı Bitkiler Bölüm 6.T-U-Ü-V-Y-Z
Çiçekler ve Tohumları
Yararlı Reçeteler Bölüm.1
Yararlı Reçeteler Bölüm.2
Yararlı Reçeteler Bölüm.3
Diğer tüm bitkiler-Reçeteler-Pratik bilgiler-vs.Kategoriler Bl.den Bulabilirsiniz.
BUNLARDA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Katliam Virüsü
Petrol tröstleri, silah sanayi gibi dünya ticaretini kendi alanında elinde bulunduran Dünya sağlık sektörüde servetlerine servet katmak için, her yıl adı duyulmamış gripler ortaya çıkarır ve aşılarını, ilaçlarını piyasaya sürer.
Şimdide Katliam Virüsü çıkarıyorlar, insanoğlu haberin olsun, özellikle islam dünyasınıda içine alan geri kalmış ülkelerde.
Böğürtlen ve Yararları
Böğürtlen deyip geçmeyin , bu kendi kendine dağlarda , ovalarda kıyıda köşede yetişen ve yararları sayılamıyacak kadar çok olan güzelim dikenli böğürtlenleri bulduğunuz yerde atıştırın.
Kanser gibi, şeker gibi, kalp gibi ölümcül hastalıklara davet çıkaran et mamullerine hücum edeceğinize, genelde sahipsiz olan bu meyveler yazın heryerde elinizin altında.
Dondurulmuş Limon
Evet limon da dondurulurmu demeyin , hemde harika olur dondurulmuş limon , suyunu çıkarmak için uğraşmak yok , ufalayın atın salataların , yemeklerin içine kabuklarıyle beraber , yararlanın her türlü vitaminlerinden.
Limon ve Sarımsak
Limon ve sarımsak , eh yanına birde soğan eklersek , değme keyfine , tabi dünya sağlık tröstlerinin
SS askerleri karşınıza dikilmezse , öyle ya zıkkımın kökünümü yesin zavallılar , dolarlarına dolarları nasıl katacaklar.
Boşverin onları , ne yaparsa yapsınlar , yeterki siz "Sarımsağı gelin ettmişler 40 gün kokusu çıkmamış" kandırmacısını bir kenara atın , ömrünüze ömür katın.
Serrin'in Sofrası
Beslenmek için aklınıza ne gelirse tamamı bu sitede dersek yalan olmaz. Çorbasından , tatlısından , turşusundan , limonatasına , kokteyline kadar derlenmiş , toplanmış bir araya getirilmiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder