BİTKİ ÇAYI NASIL HAZIRLANMALI
Bitki çayları uygun şekilde hazırlandığında pek çok olumlu özelliği bulunuyor .Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsüz su kullanılmalı kaynattıktan sonra 1 2 dakika dinlendirmek gerekiyor.
Porselen bir demliğe önce çayını yapacağız bitkiyi koymalı, üzerine üzerine gerekli miktarda su eklemelisiniz.
Genellikle bir tatlı kaşığı kuru veya bir adet taze ot için dörtte bir litre su kullanmak yerinde olur.
Çayın demlenmesi için 2 5 dakika yeterlidir. Kök bitkilerinden çay yapacağınız zaman zencefil, havlıcan gibi aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yorgunluğu ile çayınızı yapabilir.
Follow @AlpWebSite
Bizi Takip Edin
Tweetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder