5 Mayıs 2015 Salı

Bitki Çayı ve Hazırlanışı


BİTKİ  ÇAYI  NASIL  HAZIRLANMALI


Bitki  çayları  uygun şekilde  hazırlandığında pek çok olumlu  özelliği  bulunuyor .Bitki çayı  hazırlarken   özellikle  taze  kaynamış   klorsüz  su kullanılmalı  kaynattıktan sonra  1 2  dakika   dinlendirmek  gerekiyor.










Porselen  bir  demliğe  önce  çayını  yapacağız  bitkiyi koymalı, üzerine  üzerine  gerekli miktarda  su eklemelisiniz.  
Genellikle bir  tatlı  kaşığı  kuru veya  bir adet taze  ot  için dörtte bir  litre  su  kullanmak yerinde olur.  







Çayın  demlenmesi için  2 5  dakika yeterlidir. Kök bitkilerinden   çay  yapacağınız   zaman zencefil,  havlıcan  gibi  aynı  miktarda  su  ve  bitkiyi birlikte  cezveye  koyup  kaynatma   yorgunluğu   ile   çayınızı yapabilir.




Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder