SAĞLIKLI BESLENME SEÇİMİ
Günümüzde doktarlar hastalıkların tedavisi konusunda eğitim gördükleri halde, bir doktor şöyle dedi: '' Ne tuhaftır ki aslında sağlık bizim alanımız değil. Sağlık, her kişinin kendi sorumluluğdur.''
Önceki makalede adı geçen joe koroner arterindeki ciddi tıkanıklık nedeniyle geçirdiği ameliyattan sonra bu sorumluluğunu kabul etti Yemek konusunda gerekli değişiklikleri
yaptı ve bunun olumlu sonuçlarını gördü .
Doktoru mutlulukla koroner arterlerinde iyileşme var Joe dedi Uyguladığın rejim işe yaradı.
Beslenmemizde ne gibi değişiklikler yapmalıyız Sağlığımızla ilgili sorumluluğu nasıl üstlenebiliriz. Nasıl sağlığımıza katkıda buluna bilecek şekilde beslenebiliriz
Önceki makalede adı geçen joe koroner arterindeki ciddi tıkanıklık nedeniyle geçirdiği ameliyattan sonra bu sorumluluğunu kabul etti Yemek konusunda gerekli değişiklikleri
yaptı ve bunun olumlu sonuçlarını gördü .
Doktoru mutlulukla koroner arterlerinde iyileşme var Joe dedi Uyguladığın rejim işe yaradı.
Beslenmemizde ne gibi değişiklikler yapmalıyız Sağlığımızla ilgili sorumluluğu nasıl üstlenebiliriz. Nasıl sağlığımıza katkıda buluna bilecek şekilde beslenebiliriz
SAĞLIKLI BESLENMENİN ESASI
Sağlıklı beslenmenin esası, gıdalar arasında doğru seçim yapmaktadır. Sağlıklı gıda seçimine yardımcı olması amacıyla ABD tarım dairesi dört katlı bir gıda rehberi piramidinin kullanılmasını. salık veriyor.
Piramidin en alt katında, ekmek, mısır gevreği, pirinç ve hamur işi gibi tahıldan elde edilen gıdaların oluşturduğu karmaşık yapılı karbonhidratlar bulunuyor.
Bu gıdalar sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. ikinci katta birbirine eşit iki bölüm var, biri sebzeler, diğeri meyveler .
Bu yiyecekler de karmaşık yapılı karbonhidratlardır. Günlük gıdamızın en büyük bölümü bu üç guruptan seçilmeli.
Üçüncü katta iki küçük bölüm var Bölümlerden, birinde, süt, yoğurt, peynir gibi gıdalar
bulunuyor. diğerinde ise kırmızı ve beyaz et kuru baklagiller, yumurta ve kabuklu yemişler bulunuyor.
Yalnız bu gruptaki gıdalar ölçülü olarak yenmeli Neden çünkü bunların çoğu koroner kalp hastalığı ve kanburların çoğu kroner kalp hastalığı ve kanser riskini artıran kolesterol, ve doymuş yağ açısından zengin gıdalardır
Son olarak piramidin en üst katı, sıvı, ve katı yağlarla tatlıları içeren küçük bir alandır.
Bu gıdaların besleyici değeri çok azdır.
Ve bunlardan çok az yenmelidir. Piramidin alt kısmındaki gıdalar daha çok, üst kısmındakiler ise daha az tercih etmelidir.
Piramidin alt katından başlayarak, her bölümden hep aynı tür gıdalarda ısrar etmektense bu bölümlerdeki çeşitli gıdaları denemek. daha akıllıca olacaktır.
Çünkü her gıdanın farklı bir besin ve lif bileşimi vardır. Örneğin bazı sebze ve meyveler A ve Cvitaminleri açısından zengin birer kaynakken diğerleri yüksek oranda
folik asit, kalsiyum, ve demir içerir.
Vejetaryen beslenme tarzının giderek yaygınlaşması şaşırtıcı değildir. Vejetaryenlerde şişmanlık, kabızlık, akciğer kanseri ve alkolizm riskinin nispeten düşük olduğuna ilişkin veriler çok güçlü diyor.
Follow @AlpWebSite
Bizi Takip Edin
Tweetle
Piramidin en alt katında, ekmek, mısır gevreği, pirinç ve hamur işi gibi tahıldan elde edilen gıdaların oluşturduğu karmaşık yapılı karbonhidratlar bulunuyor.
Bu gıdalar sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. ikinci katta birbirine eşit iki bölüm var, biri sebzeler, diğeri meyveler .
Bu yiyecekler de karmaşık yapılı karbonhidratlardır. Günlük gıdamızın en büyük bölümü bu üç guruptan seçilmeli.
Üçüncü katta iki küçük bölüm var Bölümlerden, birinde, süt, yoğurt, peynir gibi gıdalar
bulunuyor. diğerinde ise kırmızı ve beyaz et kuru baklagiller, yumurta ve kabuklu yemişler bulunuyor.
Yalnız bu gruptaki gıdalar ölçülü olarak yenmeli Neden çünkü bunların çoğu koroner kalp hastalığı ve kanburların çoğu kroner kalp hastalığı ve kanser riskini artıran kolesterol, ve doymuş yağ açısından zengin gıdalardır
Son olarak piramidin en üst katı, sıvı, ve katı yağlarla tatlıları içeren küçük bir alandır.
Bu gıdaların besleyici değeri çok azdır.
Ve bunlardan çok az yenmelidir. Piramidin alt kısmındaki gıdalar daha çok, üst kısmındakiler ise daha az tercih etmelidir.
Piramidin alt katından başlayarak, her bölümden hep aynı tür gıdalarda ısrar etmektense bu bölümlerdeki çeşitli gıdaları denemek. daha akıllıca olacaktır.
Çünkü her gıdanın farklı bir besin ve lif bileşimi vardır. Örneğin bazı sebze ve meyveler A ve Cvitaminleri açısından zengin birer kaynakken diğerleri yüksek oranda
folik asit, kalsiyum, ve demir içerir.
Vejetaryen beslenme tarzının giderek yaygınlaşması şaşırtıcı değildir. Vejetaryenlerde şişmanlık, kabızlık, akciğer kanseri ve alkolizm riskinin nispeten düşük olduğuna ilişkin veriler çok güçlü diyor.
Follow @AlpWebSite
Bizi Takip Edin
Tweetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder