23 Ekim 2014 Perşembe

Pratik Sağlık Bilgileri-12



SAĞLIK BİLGİLERİ ve ŞİFALI BİTKİLER

HORLAMANIN Bir nedeni de Küçük Dil
Sinirli yaprak
Küçük dilin  kaslarının  zayıflaması  horlamanın sebeplerindendir.
Aşağıda,  bu kasların  kuvvetlenmesi  için iki ayrı  öneride  bulacaksınız:

Bir tutam  sinirli  yaprak.
Bir tutam  mersin yaprağı.
Bir tutam mazı
Bir tutam  kekik
1 Bardak sirke
Hepsi  kaynatılır. Günde  birkaç kez  gargara yapılır.
2 5 gr  şap
5 gram nişadır
Ham  mazı toz haline  getirilip  küçük dile  pamuklu  çubuk yardımıyla sürülür.


MİDE AĞRISI

Günlük
Anason
Mesteki
Çöreotu
Hepsinden  birer tutam dövülerek  tozları  balla macun  yapılır.
yemeklerden önce  1 kaşık alınır.
Mantarlar ülsere  faydalı pratik   bitkilerdir
Sancı  başladığında  üzerindeki  kabuğu  soyduktan sonra 3 5 beyaz
mantar  çok iyi çiğneyerek  yutun.
Yemeklerden  önce  de  bu işlemi  yapabilirsiniz.


MİDE  BULANTISI
Kekik çayı 
Limon  ve kekik suyu
karıştırılıp içilir.









MİDE BOZUKLUĞU 
GAZLARI
mersin yaprağı
Elma, limon, ve nane  sularına  Mersin  yaprağı  kaynatılıp suyu ilave edilir.
Bu karışımın hepsi  koyulaşıncaya kadar  kaynatılıp içine  amber katılır.

Temiz  bir  kavanoza konur. Günde 1 kez  yemek ten önce  1 kaşık  içilir.








MİDE YANMASI
Mide yanması  varsa
1 tatlı  kaşığı çörek otunu çiğneyin
yavaş yavaş yutun
Sancı geçecektir
Sıcak limonata  mide gazını, asitleri
giderir. Sindirimi  kolaylaştırır. Şeker yerine
Bal  kullanın patlamış  yağsız mısır yiyin
Keten  tohumu  Mürsafi, şeker kaynatılıp  içilir.


Mürsafir

MİDE ÜLSERİ
Haşlanmış  patatesleri  kabuklarıyla  iyice ezin  üzerine  zeytin yağı  koyun. Bu karışımı  yemeklerden önce  iki kaşık yiyin.
Pirinç suyu,  nar suyu, ayva, hoşafı   kereviz suyu da  mide  ülserinin en iyi  ilaçlarıdır.
Marketlerde  satılan  küçük  beyaz  mantarlar, ülsere faydalı  pratik  bitkilerdir.

Sancı  başladığında  üzerindeki  kabuğu  soyduktan sonra 3 5  beyaz mantarı  çok iyi  çiğneyerek  yutun  yemeklerden  önce  de  bu işlemi  yapabilirsiniz.

MİDE  ŞİŞKİNLİĞİ
Zeytin  yağından  1 ölçek, limon  suyundan  2 ölçek karıştırıp  her sabah için.
Yemekten  sonra  nane çayı için  Demirhindi, Semiz otu  ve kabak  suları şişkinliği alır.

Bol içilmelidir. 










MİDE EKŞİMESİ
Bir bardak  az şekerli  suya  1 kahve  kaşığı  karbonat  atın.
ve köpürürken için


KARBONAT













MİDE İLTİHABI
Sakız  havanda  toz  haline  getirilir  keten tohumu  kaynatılıp  içine  karıştırılır  içilir.

KETEN TOHUMU

MİGREN
Ense, alın ve şakaklarda  buzlu  havlu konur.
Anason,  Misk,  Gül kurusu, Sinameki, Safran, Karanfil, ve
Mürsafiden  birer tutam alınıp  toz haline  getirilir.
Saf  balla  macun  yapılır. 1’er  çay  kaşığı  yutulur.












NASIR
Kuru soğan etle pişirilir.
Zeytinyağı katılarak  iyice ezilir.
ve  nasırın üzerinde 24 saat tutulur.
Kuru  inciri  4 ‘e bölün
1 bölümünün  üstüne  1 çay  kaşığı
kına koyup  3 gün  nasır  üzerinde  sarılı tutun.
Domatesteki  asit  yapıda  nasırı  yumuşatır.
Nasırın üstüne ½  domatesi sarın.











NEFES DARALMASI ASTIM 
1 100 Gram  çemen ve yarım  kilo  inciri
1 tencere  suya atın,  içine  saydığımız  bu bitkileri; kimyon,anason, çörekotu, kişniş, hardal  dan  birer tutam ilave edip lapa haline gelene kadar  kaynatın. 1 su  bardağı sirke  katıp, soğumaya  bırakın.Aç  karnına  sabah  veya  akşam  1 kaşık yutun.
Bal ve oğulotu karıştırılıp  içilir.
Ravend  çini, sinameki ve  mestekiden  2şer tutam,rezene  Tarçın ve anason,dan  1’er  tutam   karıştırılıp  toz  haline getirilir.
her gün  1 çay kaşığı  yutulur.  acı  tadı  rahatsızlık verirse  toza  1 çay  bardağı  pudra  şekeri   katabilirsiniz.
Nefes darlığı  sırasında  tabanlar  ve avuçlar  hardalla ovulursa  kriz önlenir
Zeytinyağında bekletilmiş  incir yiyin  sık sık.
ÇEMEN OTU


NEFRİT
Tıbbi  tedavi sürdürülürken  buna ek  olarak  aşağıdaki  terkipleri  yapabilirsiniz:
Ayrık otu, kiraz çöpü ve  Maydanozdan  birer  avuç kaynatın  günde 1 bardak için.
Kereviz, mısır püskülü, arpayı kaynatıp için.
Karabaş otu, ve papatya  kaynatılıp içilir.

AYRIK OTU
NEZLE
Portakal sıkın, suyunu  ısıtın  içine 1 aspirin ve biraz bal katın.
Sıcak için. Üst  solunum  yollarıyla  ilgili rahatsızlıklara  da  birebir  gelecektir.
Burnunuza sık sık tuzlu su çekip, temizleyin.



SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
Kekiği suda kaynatın. Süzüp, bal  katın. Bir şişeye koyun  sabah ve akşam  aç karına  iki  çorba kaşığı  için  Zencefil ve bal karıştırılıp  yenir.

TAZE ZENCEFİL


KURU  ÖKSÜRÜK
Servi kozalağı  kaynatılıp içilirse  kuru öksürüğü keser
1 karaturpu  üç bardak  üzüm  hoşafı  veya 3 bardak şekerli suyla  pelte gibi olana
denk kaynatın
Günde 3 - 4 kez  1 çorba kaşığı  yiyin .
3 1 tutam baldıran otu, 1 tutam gelincik çiçeği 10 gram meyankökü 30 gram çekirdeksiz üzüm  15 tane hünnap 10 gr susam tohumu , 15 gram fındık kabuğu 15 gr haşhaş  kabuğu
Bu malzeme 2 bardak suyla  kaynatılır. Nöbet şekeriyle  tatlandırılıp  öksürük şurubu yapılır.

SERVİ  KOZALIĞI

ÖKSÜRÜK HAPI 
12 gram  meyan balı, 
12 gram  mürsafi 
3 gram amber
6 gram afyon
12 gram  nişaşta
12 gram  Zama i arabi .

Tüm malzeme  toz haline getirilir. gül suyu 
macun fındık  büyüklüğünde  haplar yapılır.
Günde 3 öğün yutulur. 2 şer tane


Meyan  balı










PROSTAT  BÜYÜMESİ
Bol  bol kabak  çekirdeği yenir.
Arpa ve nohut  kaynatılıp  günde  3 kez 
içilir 
Ayrık kökü,  maydanoz  ve papatya 
10'ar  gram alınıp  kaynatılır, bol bol
içilir.
Hazen bal  ve kereviz  ayrı ayrı, kaynatılıp suları alınır.
ikisinden de 1'er  bardak  üst üste içilir.
en genç  1'ay içinde  prostatın  probleminin yok olduğu söylenir.
AYRIK OTU 
















ROMATİZMA
1 10  gr  havlı can  ve 
10 gr zencefil  1/2 lt  suda kaynatılıp
Şeker konup  içilir. Üstüne  çam fıstığı yenir
Sarımsak  yağı  50 gr   ve 15'er  gram hardal 
ve karabiber 150 gr  tereyağ katıp
hepsi suyla  kaynatılır.
Soğuyunca yüzeydeki yağla ağrıyan mafsal ovulur.
Defne toz haline getirilir. 
Zeytin yağında  bekletilip ağrıyan mafsal ovulur.
Hardal, kına zeytinyağı  lapa  haline  getirilip 
ayak tabanına  konur.
Çörek otunu sabah  akşam  bal veya yoğurtla yenir.














SAÇ BEYAZLAMASI 
DARIFÜLFÜL
20'şer gram Heli le,
Darı fül fül , Zencefil ve helile
macun yapılıp  her gün  1 kaşık yutulur.




ZERRİNCE__




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KATEGORİLER (Konulu)








.