SAĞLIK BİLGİLERİ ve ŞİFALI BİTKİLER
HORLAMANIN Bir nedeni de Küçük Dil
Küçük dilin kaslarının zayıflaması
horlamanın sebeplerindendir.
Aşağıda, bu kasların
kuvvetlenmesi için iki ayrı öneride
bulacaksınız:
Bir tutam sinirli
yaprak.
Bir tutam mersin yaprağı.
Bir tutam mazı
Bir tutam kekik
1 Bardak sirke
Hepsi kaynatılır. Günde birkaç kez gargara yapılır.
2 5 gr şap
Ham
mazı toz haline getirilip
küçük dile pamuklu çubuk yardımıyla sürülür.
MİDE AĞRISI
Anason
Mesteki
Çöreotu
Hepsinden birer tutam dövülerek tozları
balla macun yapılır.
yemeklerden önce 1 kaşık alınır.
Mantarlar ülsere faydalı pratik bitkilerdir
Sancı başladığında
üzerindeki kabuğu soyduktan sonra 3 5 beyaz
mantar çok iyi çiğneyerek yutun.
Yemeklerden önce
de bu işlemi yapabilirsiniz.
MİDE
BULANTISI
karıştırılıp içilir.
MİDE BOZUKLUĞU
GAZLARI
Bu karışımın hepsi koyulaşıncaya kadar kaynatılıp içine amber katılır.
Temiz bir
kavanoza konur. Günde 1 kez yemek
ten önce 1 kaşık içilir.
MİDE YANMASI
Mide yanması varsa
1 tatlı kaşığı çörek otunu çiğneyin
yavaş yavaş yutun
Sancı geçecektir
Sıcak limonata mide gazını, asitleri
giderir. Sindirimi kolaylaştırır. Şeker yerine
Bal kullanın patlamış yağsız mısır yiyin
Keten tohumu
Mürsafi, şeker kaynatılıp içilir.
Mürsafir |
MİDE ÜLSERİ
Haşlanmış patatesleri
kabuklarıyla iyice ezin üzerine
zeytin yağı koyun. Bu
karışımı yemeklerden önce iki kaşık yiyin.
Pirinç suyu, nar suyu, ayva, hoşafı kereviz suyu da mide
ülserinin en iyi ilaçlarıdır.
Marketlerde satılan küçük
beyaz mantarlar, ülsere
faydalı pratik bitkilerdir.
Sancı başladığında üzerindeki
kabuğu soyduktan sonra 3 5 beyaz mantarı
çok iyi çiğneyerek yutun yemeklerden
önce de bu işlemi
yapabilirsiniz.
MİDE
ŞİŞKİNLİĞİ
Zeytin yağından 1 ölçek, limon suyundan
2 ölçek karıştırıp her sabah
için.
Yemekten sonra
nane çayı için Demirhindi, Semiz
otu ve kabak suları şişkinliği alır.
Bol içilmelidir.
MİDE EKŞİMESİ
Bir bardak az şekerli
suya 1 kahve kaşığı
karbonat atın.
ve köpürürken için
KARBONAT |
MİDE İLTİHABI
Sakız havanda
toz haline getirilir
keten tohumu kaynatılıp içine
karıştırılır içilir.
Ense, alın ve şakaklarda buzlu
havlu konur.
Anason, Misk,
Gül kurusu, Sinameki, Safran, Karanfil, ve
Saf
balla macun yapılır. 1’er çay
kaşığı yutulur.
NASIR
Kuru soğan etle pişirilir.
Zeytinyağı katılarak iyice ezilir.
ve
nasırın üzerinde 24 saat tutulur.
Kuru inciri
4 ‘e bölün
1 bölümünün üstüne
1 çay kaşığı
kına koyup 3 gün
nasır üzerinde sarılı tutun.
Nasırın üstüne ½ domatesi sarın.
NEFES DARALMASI ASTIM
1 tencere suya atın,
içine saydığımız bu bitkileri; kimyon,anason, çörekotu,
kişniş, hardal dan birer tutam ilave edip lapa haline gelene
kadar kaynatın. 1 su bardağı sirke
katıp, soğumaya bırakın.Aç karnına
sabah veya akşam 1
kaşık yutun.
Bal ve oğulotu karıştırılıp içilir.
Ravend çini, sinameki ve mestekiden
2şer tutam,rezene Tarçın ve
anason,dan 1’er tutam
karıştırılıp toz haline getirilir.
her gün 1 çay kaşığı yutulur. acı
tadı rahatsızlık verirse toza 1
çay bardağı pudra
şekeri katabilirsiniz.
Nefes darlığı sırasında
tabanlar ve avuçlar hardalla ovulursa kriz önlenir
Zeytinyağında bekletilmiş incir yiyin
sık sık.
ÇEMEN OTU |
NEFRİT
Tıbbi tedavi sürdürülürken buna ek olarak aşağıdaki
terkipleri yapabilirsiniz:
Ayrık otu, kiraz çöpü ve Maydanozdan
birer avuç kaynatın günde 1 bardak için.
Kereviz, mısır püskülü, arpayı
kaynatıp için.
Karabaş otu, ve papatya kaynatılıp içilir.
NEZLE
Portakal sıkın, suyunu ısıtın
içine 1 aspirin ve biraz bal katın.
Sıcak için. Üst solunum
yollarıyla ilgili
rahatsızlıklara da birebir gelecektir.
Burnunuza sık sık tuzlu su çekip,
temizleyin.
SİGARA ÖKSÜRÜĞÜ
Kekiği suda kaynatın. Süzüp,
bal katın. Bir şişeye koyun sabah ve akşam aç karına
iki çorba kaşığı için
Zencefil ve bal karıştırılıp
yenir.
TAZE ZENCEFİL |
KURU
ÖKSÜRÜK
Servi kozalağı kaynatılıp içilirse kuru öksürüğü keser
1 karaturpu üç bardak
üzüm hoşafı veya 3 bardak şekerli suyla pelte gibi olana
denk kaynatın
Günde 3 - 4 kez 1 çorba kaşığı yiyin .
3 1 tutam baldıran otu, 1 tutam
gelincik çiçeği 10 gram
meyankökü 30 gram
çekirdeksiz üzüm 15 tane hünnap 10 gr
susam tohumu , 15 gram
fındık kabuğu 15 gr haşhaş kabuğu
Bu malzeme 2 bardak suyla kaynatılır. Nöbet şekeriyle tatlandırılıp
öksürük şurubu yapılır.
SERVİ KOZALIĞI |
12 gram meyan balı,
12 gram mürsafi
3 gram amber
6 gram afyon
12 gram nişaşta
12 gram Zama i arabi .
Tüm malzeme toz haline getirilir. gül suyu
macun fındık büyüklüğünde haplar yapılır.
Günde 3 öğün yutulur. 2 şer tane
Meyan balı |
PROSTAT BÜYÜMESİ
Bol bol kabak çekirdeği yenir.
Arpa ve nohut kaynatılıp günde 3 kez
içilir
Ayrık kökü, maydanoz ve papatya
10'ar gram alınıp kaynatılır, bol bol
içilir.
Hazen bal ve kereviz ayrı ayrı, kaynatılıp suları alınır.
ikisinden de 1'er bardak üst üste içilir.
en genç 1'ay içinde prostatın probleminin yok olduğu söylenir.
AYRIK OTU |
ROMATİZMA
1 10 gr havlı can ve
10 gr zencefil 1/2 lt suda kaynatılıp
Şeker konup içilir. Üstüne çam fıstığı yenir
Sarımsak yağı 50 gr ve 15'er gram hardal
ve karabiber 150 gr tereyağ katıp
hepsi suyla kaynatılır.
Soğuyunca yüzeydeki yağla ağrıyan mafsal ovulur.
Defne toz haline getirilir.
Zeytin yağında bekletilip ağrıyan mafsal ovulur.
Hardal, kına zeytinyağı lapa haline getirilip
ayak tabanına konur.
Çörek otunu sabah akşam bal veya yoğurtla yenir.
SAÇ BEYAZLAMASI
DARIFÜLFÜL |
Darı fül fül , Zencefil ve helile
macun yapılıp her gün 1 kaşık yutulur.
ZERRİNCE__
Tweetle
Bizi Takip Edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder